23 Nisan 2013 Salı

Boncuklu Bileklik

Merhaba :)
Bugün sizinle bambaşka bir hobiyi paylaşacağım. Takı yapımı! Resim hocamın elinde görüp tarif üzerine yapımını öğrenmiştim, yani göründüğü kadar zor değil :) Vaktim olsaydı nasıl örüldüğünü videoya çekmek isterdim,yine de tarif etmeye çalışayım...

Bu bileklikleri yapmak için oya yapılan ipe bir miktar boncuk diziyoruz. Dizdiğim boncukları saymadım aklımdan şüphe etmesinler diye :) 6 zincir çekerek başlıyoruz.Ancak her zincirde ipteki boncuktan bir tane alıyoruz ve o boncuk zincirin içinde kalıyor. Bu 6 zinciri birleştirip halka yapıyoruz. Daha sonra her bir boncuğun ait olduğu ipin içine sık iğne yapıp devam ediyoruz. Boncukların olmadığını düşünürsek 6 sık iğne ile yapılan bir şerit gibi düşünebiliriz. Bileğinize göre ölçüp bitiriyoruz.İşte bu kadar :)


     Bu sarı boncuklu bilekliğin yapımı daha kolay... Takı tasarımcılardan alabileceğiniz file şeritin içine istediğiniz renk kum boncuk dolduruyorsunuz. İki ucuna klipsleri silikon ile yapıştırıp bitiriyoruz.
    Gördüğünüz gibi benim bilekliklerim hala yepyeni :) Bu şekilde beğenerek yaptığım ya da aldığım o kadar çok takım var ki hiçbirini kullanmıyorum. Ama kıyafetleri takılarla bütünleyen,dış görünüşüne bambaşka hava katan hanımlara hayranım. Bunun için vakit harcamak ve modayı takip etmek mi gerekiyor acaba ? 

2 yorum:

  1. sevgili pınar bende takı çıkarıp takmaya çok üşenenlerdenim zaten metal allerjim nedeniyle çok beğendiğim bazı takıları bile takamıyorum.mümkünse takılarımı banyoda bile çıkarmayayım:))))))

    YanıtlaSil
  2. Hiç çıkarmayalım ve her kıyafete uysun ..ne güzel olur :)

    YanıtlaSil