27 Şubat 2013 Çarşamba

Baycan ile Bayancanan

Hayvanlar aleminin en şansız hayvanı onlar... Korkularından aralarında fısıltıyla konuşur olmuşlar. Çünkü ne zaman yüksek sesle konuşsalar kahkaha atsalar hoooppp kafalarına kocaman bir taş ve ardından duydukları kelimeler ;" kışşşttt uğursuz baykuş". Halbuki bu kuşlara eski zamanlarda efendiliklerinden dolayı Bay-Kuş denilmişti.
Yine çok efendi bir ailenin üyeleri olan Baycan ve Bayancanan hayattan çok zevk alıyorlardı, birlikte gülmeyi eğlenmeyi çok seviyorlardı. Hele akşam olup da Baycan gözlerini disko topu gibi rengarenk döndürmeye başladı mı Bayancanan gülmekten yerlere yatar,ortalık kahkahaları ile çınlardı.

Yine böyle çok eğlendikleri bir günde nereden geldiğini bilemedikleri bir taş geldi ve kahkaha atan Baycan'ın ağzından girip miğdesine oturdu.


 O gün karar verdiler ormanı terketmeleri gerektiğine. Diyar diyar dolaştılar dertlerini insanlara anlatmaya çalıştılar. İnsanlara kötülük değil şans getirmek istediklerini söylediler. Sonunda kendilerini güvende hissettikleri bir yer bulabildiler.


 Şimdi bu sevimli aile bana şans getirmekle meşgul,lütfen taş atmayınız  =) 

4 yorum:

  1. can ile canan umarım sana hep şans ve mutluluk getirirler ve seni hiç terketmezler

    YanıtlaSil
  2. güzel dilekleriniz için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. inşallah başından hiç ayrılmazlar ve sana dilediğin kadar şans getirirler Pınarcım :)
    Eeee peki bunların bebekleri olmamış mı?
    Yoksa kısırlar mı doktora gittiler mi?

    YanıtlaSil
  4. inşallah...o konu gizli,özel hayatlarını yayınlamıyoruz :D

    YanıtlaSil